torsdag, augusti 25, 2011

CouchSurfers..hello and good bye..


Igår eftermiddag kom då äntligen(!) våra nattgäster från Lille, Frankrike; Jean-François(Jeff) och Florence(Flo).
De var trötta efter 17 mil på cykel fr Helsinborg. Efter en förtjänad och behövlig dusch åt vi middag ihop.
Potatisgratäng med curry och champinjoner tillsammans med marinerad kycklingflé och en lätt sallad över några glas vitt vin.

Det blev mycket prat såklart.
De berättade att deras resa genom tre kontinenter, Europa, Asien och Nordamerika var bl a för viljan att möta människor från olika kulturer. Typiska svenska fraser tränades på, skrevs ner. De dokumenterade 'sju sjuka sjöman sköttes av sju sköna sjuksköterskor' i text och på video. Dottern blev filmad medan hon sa detta och sen läste Jeff det själv.


Här fyller Jeff på lite vatten inför fortsatt resa mot Karlskrona, som sedan går vidare under en veckas tid mot Stockholm - Finland.

Jeff är lärare och Flo är kemist. De har tagit ett sabbatsår för denna resan.
Deras nästa STORA mål med resan förutom mötet med människor och kulturer är Kambodia. De är engagerade i en Stiftelse som bygger på att hjälpa gatubarn och sopbergsbarnen i Kambodia.
Stiftelsen isig har funnits i 15år. De har lämnat donationer för bla utbildning såsom att bygga skola och erbjuda gatubarnen skolgång och utbildning.
Utbildningen/arna är att lära sig enkla yrken som de har nytta av; reparera cyklar, reparera bilmotorer, bakning etc. Sådant som är potensiellt användbart i regionen och för dessa barn.
Vilket ger barnen en chans till att överleva och slippa försörja sig och sin familj på de stora sopbergen där de lever idag.

Stiftelsen heter;
Pour un Sourire d'Enfant
Om Du vill sända donationer, så tar de emot check hit:
Globavélo/PSE,
86 avenue de Flandres
59290 Wasquehal (FRANCE).


Här är de med reportern och fotografen från Sydöstran, vår lokala nyhetstidning utanför vårt hus.

Bon voyage mon amis!

Inga kommentarer: