
I det stora hela gillar jag väl att laga mat men det jag drar mig för att göra är att laga mat varje dag, det är såå tråkigt i längden.
Hade jag kunnat hade jag vägrat helt.
Det som gör att det är någorlunda roligt här hemma är att de flesta faktiskt vågar prova NYA smaker och NYA maträtter.
Förmodar att de är lika trötta som jag på samma hela tiden.

Men...
Nu har ju grillsäsongen startat och vi började nog redan för 3 veckor sedan om jag inte minns helt fel.
Älskar grillat kött! Igår provade vi på kyckling för ovanligheten skull, det funkade precis lika bra.
Köttet blev mört och saftigt. Lade aluminiumfolie på gallret först och tog bort det efter halva grilltiden.
Marinaden gjorde jag på 'vad-jag-hade-hemma'; olivolja, matolja, soya, basilika, oregano, salt som örtsalt och aromat, peppar, cayenne, paprika, pressad vitlök, honung och sist en liten skvätt koncentrerad apelsinsaft.
Grönsaksröran; (på burk)kidneybönor, linser, majs, skivad gul- lr rödlök, majonnäs, salladskrydda, salt, peppar och blanda allt samman så har du både sås och en god grönsaksröra om du inte har färska grönsaker hemma :)
Gött!
Annars brukar vi ha ugnsbakade rotfruktsblandning; Potatis, lök, morötter, kålrot, palsternacka, rotselleri, rödbeta, vitlök.
Det går att äta egentligen utan nåt annat.
En väldigt billig mat för många om man är flera som grillar.

Men den allra mesta favoriten är nog i alla fall grillspett!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar